Un grup d’entitats i mitjans posen en marxa un projecte audiovisual a internet sota el nom de L’Alternativa TV. Es tracta d’una plataforma multimèdia que donarà més visibilitat a projectes ja existents i que servirà per explorar noves fórmules a la xarxa.

Els impulsors de L’Alternativa TV, són: l’associació Sicom, Solidaritat i Comunicació, la cooperativa editora d’Alternativas Económicas, la Fundació Periodisme Plural (Catalunyaplural.cat i El Diari de l’Educació), la revista Mongolia, i el col·lectiu La Llamborda. El projecte compta amb el suport de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona I la implicació del col·lectiu d’estudiants La Columna.

Programa quinzenal

La plataforma produirà l’espai de debats L’Alternativa, que arrenca aquest dimarts 10 de febrer amb el programa Després de Syriza, què? Presentat per Frederic Pahisa, l’espai s’emetrà cada 15 dies en directe pel canal de TV de la UAB, als estudis de la qual es realitzarà, i posteriorment es podrà veure als portals de tots els mitjans impulsors.

L’Alternativa programarà debats sobre qüestions d’actualitat amb la participació de persones coneixedores dels temes que s’hi tractin. A més, donarà protagonisme al públic, format essencialment per estudiants, que podrà fer preguntes i implicar-se en el debat.

El projecte neix coincidint amb el primer aniversari de l’espai La Llamborda, la tertúlia mensual del qual s’inclourà en la programació de L’Alternativa TV. Aquest diumenge, La Llamborda realitzarà un especial amb la presència de molts dels convidats dels primers 12 programes.

L’Alternativa TV resta obert a acollir totes aquelles iniciatives i mitjans que comparteixin la filosofia del projecte i els mateixos valors d’un periodisme “compromès amb els ciutadans, crític, independent, lliure i que fomenti el debat democràtic”. En aquest sentit, el Grup de Diaris Digitals de Catalunya (GDDC), que agrupa més de 20 mitjans de tot Catalunya, estudia la possibilitat d’afegir-s’hi.