La setmana passada es va fer el registre de l’Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB), que properament convocarà la seva primera assemblea per escollir la primera junta directiva i quedar constituïda oficialment.

L’APIB tindrà com a principals objectius la representació de la professió a les Illes, i la defensa dels interessos professionals i del ple exercici a la llibertat d’expressió. A més, també vetllarà per l’ètica i la dignitat de la professió, per a la qual cosa es constituirà una comissió deontològica.

A la nova entitat, que estarà adscrita a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE), s’hi podran associar els titulats en Ciències de la Informació o similars, els periodistes amb anys d’exercici de la professió, i els fotoperiodistes.

L’APIB està impulsada per diversos professionals de mitjans balears, professors de Periodisme i Comunicació Audiovisual del Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), i estudiants membres de l’Associació de Joves Periodistes (AJP).