Nico Matji, Antonio Mansilla, Jordi B. Oliva, Maria Luisa Gutiérrez i Carlos Juárez.

Aquest dimarts s’ha presentat oficialment la Plataforma Audiovisual de Productores Independents (PAP) en el marc del Festival de Cinema de Sant Sebastià. La nova organització està formada per AECINE (Associació Estatal de Cinema), Diboos (Federació Espanyola d’Associacions de Productores d’Animació), MAPA (Mesa Territorial de Productors Audiovisuals), PIAF (Productores Independents Audiovisuals Federades), PROA (Federació de Productors Audiovisuals) i Profilm (Productores Espanyoles d’Audiovisual Internacional).

L’aliança es produeix per la voluntat de tenir una opinió unificada com a sector de la producció independent i la confluència d’interessos entre les diferents entitats.

L’objectiu és la millora de les condicions de la producció audiovisual unint esforços per defensar els seus interessos com a col·lectiu. “Considerem que Espanya no està a l’alçada de molts dels seus veïns europeus que han posat els mitjans adequats per desenvolupar l’audiovisual com a sector estratègic”, apunten els membres de la PAP.

“Tenim el talent i la voluntat de reforçar el patrimoni cultural de l’Estat espanyol dins i fora de les nostres fronteres, i demanem la complicitat política perquè entre tots es converteixi en una realitat”, afegeixen.

Els primers grans reptes que s’han marcat les entitats que formen la PAP, són:

  • Modificacions legislatives de la Llei general de la comunicació audiovisual, la Llei del cinema, i la Llei de propietat intel·lectual.
  • Actualització del foment d’ajuts a l’audiovisual, que implica l’anàlisi per canviar el model de l’actual Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), el pressupost general i les estratègies de concretes.
  • Participació en la configuració i els continguts del projecte Espanya, hub audiovisual d’Europa impulsat pel Govern espanyol.

En la presentación de la Plataforma han participat Maria Luisa Gutiérrez, presidenta d’AECINE; Nico Matji, president de Diboos; Carlos Juárez, vicepresident de MAPA; Antonio Mansilla, president de PIAF; Jordi B. Oliva, president de PROA, i Adrián Guerra, president de Profilm.