L’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions ha llançat la revista SomRurals, centrada en temàtiques relacionades amb l’agricultura i la ramaderia a les Garrigues, però sense deixar de banda informacions diverses sobre el món rural en general. L’editora suma la nova capçalera a SomGarrigues, SomCanalla i SomEsports.

Dirigida pel periodista Albert Gonzàlez, SomRurals sortirà quatre vegades a l’any, coincidint amb els canvis d’estació, amb un tiratge de 4.000 exemplars. La publicació es distribuirà gratuïtament als 24 pobles de les Garrigues administratives i als deu que conformen les Garrigues històriques (nou al Segrià i un al Pla d’Urgell).

En el primer número de SomRurals, que va veure la llum el 23 de setembre, el reportatge central està dedicat al cultiu de l’ametlla, un dels elements definitoris de la comarca. També inclou un reportatge sobre el sector avícola a la comarca i una entrevista a la consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

A banda de reportatges, entrevistes, articles d’opinió i notícies diverses, en cada número de SomRurals hi haurà un apartat dedicat a feines antigues o aspectes del camp que actualment han desaparegut. A més, la revista comptarà amb la veu d’experts d’àmbits específics que aniran rotant la seva aparició.