La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha constituït la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, un espai de debat i coordinació de les ràdios locals que busca visibilitzar, vertebrar, dinamitzar i potenciar la informació de proximitat. La nova entitat aplega una trentena d’emissores i entre els serveis que planteja hi ha la compartició de continguts entre mitjans, l’assistència tècnica i l’organització de cursos i jornades de formació.

En realitat, la XEMV ja feia uns anys que existia, però no havia tingut continuïtat. Ara, la Xarxa ha quedat constituïda formalment sota l’aixopluc de la Federació i ha posat les bases per començar a treballar de debò en la coordinació de les emissores locals.

La Xarxa es va formar oficialment el passat dijous en un acte presidit pel secretari de Comunicació de la Generalitat, José María Vidal. En la primera reunió es aprovar el reglament de la XEMV i es va crear una comissió de treball formada per representants de les emissores de Picassent, Mislata, Pego, Bétera, l’Eliana, La Llosa, Albal, Manises i Tavernes de la Valldigna.

La Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya ha celebrat la creació de la Xarxa i ha mostrat la seva disposició a obrir vies de col·laboració i d’intercanvi.