Ja està disponible el número zero de Proscenium, una revista digital i interactiva de les arts escèniques, gratuïta i en català pensada únicament per a tauletes. La nova publicació, que es va presentar aquest dimecres a Girona, d’entrada té aplicació per a iPad, però s’espera que més endavant també en tingui per a Android i iPhone.

El número zero de la que és la primera revista d’arts escèniques nadiua per a tablets de l’Estat, és una carta de presentació de cara aconseguir finançament per als propers números; la previsió és que es comenci a publicar mensualment a principis del 2014.

Proscenium està impulsada i dirigida pel periodista gironí Dani Chicano, que s’ha aliat amb La Communitat –encarregada de la part tècnica–, una editorial digital per a tauletes que opera des del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, i que es va estrenar a l’abril amb la revista Unbreak.

Per a Chicano, l’emplaçament físic de la publicació pot aportar coses noves a les arts escèniques i “desplaçar el centre d’atenció” de Barcelona a Girona, oferint una “visió global i diferent” del sector, segons ha assenyalat a Ràdio Sarrià de Ter.