Algunes de les principals productores televisives de l’Estat han creat Productores Associades de Televisió d’Espanya (PATE), una associació que, entre d’altres, es marca com a objectiu “participar de forma activa” en la conformació del nou mapa audiovisual. En aquest sentit, pretén convertir-se en un “interlocutor imprescindible en les noves regles del joc” juntament amb operadors de televisió, anunciants i espectadors.

El primer president és José Manuel Lorenzo, productor de llarga experiència, exdirectiu de TVE, Antena 3 o Telecinco, i de productores com Boomerang i DLO. La junta directiva la completen les vicepresidències d’Ana Rosa Quintana (Cuarzo), Daniel Écija (Globomedia) i Jordi Bosch (Endemol Espanya), i les vocalies de Ramon Colom (Sagrera Audiovisual), José Velasco (Zebra Producciones), Raúl Berdonés (Secuoya), Pedro Ricote (Boomerang), Ramón Campos (Bambú Producciones), Isabel Raventós (Atomis Media), Emanuela Spinetta (DanDan Producciones), Carlos Biern (BRB) i Macarena Rey (The Shine Group).

En la sessió constitutiva de PATE, també es va acordar la seva integració en la Federació d’Associacions de Productores Audiovisuals d’Espanya (FAPAE).