Aquest dissabte arrenca en fase de proves, al 90.8 de l’FM, Ona Mediterrània, una nova emissora mallorquina exclusivament en català. Es tracta d’un projecte impulsat per l’Obra Cultural Balear (OCB), l’associació Voltor i un grup de ciutadans que vol omplir el buit deixat fa un any per Ona Mallorca. Les emissions regulars es preveuen per al proper abril.

Dos models d’accions

Per tirar endavant el projecte, s’iniciarà una campanya per recaptar 750.000 euros de particulars, associacions, empreses i institucions amb dos tipus d’accions. Es tracta del cost per mantenir les emissions dos anys sense comptar amb ingressos, malgrat que l’objectiu mínim és assolir el mig milió per poder endegar el projecte.

En concret, s’han posat a la venda 7.120 accions a 100 euros cadascuna. Els accionistes que les adquireixin, els quals poden comprar tantes participacions com vulguin, no tindran poder de decisió sobre l’emissora, però sí tindran dret al repartiment de dividends. A més, hi ha 38 títols a 1.000 euros, que inicialment seran adquirits per Voltor, i sí donaran dret a decidir sobre l’emissora.

Per desenvolupar el projecte, l’associació nomenarà un consell de direcció format per 15 personalitats del món cultural, periodístic i educatiu de Mallorca, el qual s’encarregarà de marca la línia estratègica i prendre decisions.

Vinculació a la realitat social i cultural de Mallorca

Inicialment, Ona Mediterrània tindrà una graella musical, però l’objectiu és teixir una programació generalista amb un magazín d’actualitat als matins, blocs informatius, un magazín d’entreteniment a la tarda, i programes temàtics al vespre. Per tirar endavant el projecte, l’emissora comptarà amb 11 treballadors.

Els impulsors del projecte volen esdevenir un mitjà de referència vinculat a la realitat social i cultural de l’illa. Segons asseguren, actualment, la majoria de ràdios de Mallorca emeten amb l’objectiu “d’estendre i normalitzar el provincianisme acrític i submís”. A més, recorden que la majoria de ràdios generalistes emeten en castellà, i només IB3 Ràdio compleix la Llei de normalització lingüística, que obliga que les emissions siguin un 60% en català.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram