S’ha posat en marxa Núvol, una nova capçalera digital dedicada a la cultura que aspira a omplir un buit a la catosfera, centrant-se en aquells fets que sovint queden fora dels grans diaris, segons afirma en un manifest d’intencions.

En concret, el web es proposa cobrir aquells esdeveniments i actes culturals, novetats editorials, exposicions, concerts, estrenes teatrals, etc. que “els diaris convencionals han deixat de tractar per falta de paper o simplement perquè no formen part de la cultura mainstream o no són un producte d’un gran grup”. Amb tot, el nou mitjà tampoc vol oblidar aquells esdeveniments que “sigui imprescindible” ressenyar.

Núvol es nodrirà de les aportacions de moltes persones que ja fan coses a la xarxa a títol individual, en plataformes col·lectives o en pàgines temàtiques, amb l’objectiu “d’aplegar amb criteri tots aquests esforços, que sovint queden dispersos, per tal de sumar i contribuir a crear una massa crítica important”.

El web aplega la informació en nínxols, que són més comunitaris que temàtics. Els primers són: L’apuntador, Calàndria, Castafiore, Punt de llibre i Homo Fabra. Els propers a desenvolupar, Galeries i Pantalles.

El nou mitjà, a més, aquesta setmana estrena canal a VilaWeb, on periòdicament tindrà un espai informatiu en portada, com totes les associacions i grups que formalitzen la seva participació a +VilaWeb, com anteriorment havien fet la revista Mètode i l’Ens de Comunicació Associativa.