Aquest dilluns es posa de llarg Notícies d’In, una publicació digital sobre ciència i tecnologia que busca convertir-se en una tribuna per informar, discutir i opinar sobre temàtiques variades relacionades amb aquests àmbits.

En la seva estrena, el web rep la benvinguda de Jaume Vilalta, director del programa Quèquicom, del 33, qui es mostra convençut que Notícies d’In serà “un bon referent” en la divulgació de la cultura científica “de la manera rigorosa i entenedora possible”. Vilalta assenyala que “ja seria hora de trencar la barrera que tradicionalment existeix en els mitjans de comunicació entre ciència i cultura”.

Segons els impulsors del portal, en breu hi apareixeran textos de la directora de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, Cristina Ribas; el divulgador i doctor en física Ángel Rodríguez Lozano, i l’exconsellera de Salut i metgessa, Marina Geli.

Dins del nou web, s’hi troba la secció Planeta In, que recopila diferents blogs en català sobre ciència i tecnologia per donar accés de manera senzilla a l’actualitat sobre aquest àmbit.

El portal pren el seu nom d’un conte de Pere Calders, titulat precisament El planeta In, on s’hi narren algunes de les particularitats de la relació entre els mitjans de comunicació i la ciència.

Font: ACN