El magazín digital La Mira impulsa els Premis Sonor del podcast en català amb l’objectiu de donar a conèixer i visibilitzar projectes de qualitat, innovadors i originals. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, aposta per reconèixer el talent i la creativitat del país i promocionar els treballs que, realitzats en llengua catalana, competeixen en un mercat global.

En la primera edició dels Premis Sonor es reconeixeran els millors podcasts en català difosos durant el 2021. Les bases es donaran a conèixer el 24 de gener, dia en què s’iniciarà el període per presentar candidatures, que s’allargarà fins al 31 de març.

Les bases detallaran les categories dels guardons i especificaran les característiques del treballs que hi podran optar, tenint en compte els diferents formats i les plataformes de difusió d’àudio.

Amb els Premis Sonor, La Mira vol “posar en valor els podcasts que es fan en llengua catalana i premiar aquells treballs que amb talent i creativitat fan de casa nostra un referent comunicatiu”, assenyala el seu editor, Joan Camp. “És molt important donar l’espai i la visibilitat que mereixen els projectes sonors de qualitat que tenim per fer-los encara més competitius”, afegeix.