Josep Torrent (foto: Jesús Císcar / El País).La Diputació de València i la Unió de Periodistes Valencians han signat un conveni de col·laboració pel qual es creen les beques Josep Torrent de periodisme d’investigació. Es tracta de quatre beques, cadascuna dotada amb 3.000 euros, sobre temes d’interès per a la societat valenciana, a la qual es podran presentar periodistes i estudiants d’últim curs. Els treballs resultants seran editats per la Institució Alfons el Magnànim en quatre llibres monogràfics.

El conveni té una durada inicial d’un any prorrogable dues anualitats més. La Diputació finançarà la dotació amb 9.000 euros i la UPV amb 3.000. La convocatòria de la primera edició de les beques Josep Torrent es comunicarà properament.

Durant la signatura, dimarts, el president de la Unió, Sergi Pitarch, va explicar que el projecte pretén “contribuir a complementar la iniciativa privada en un àmbit, el del periodisme d’investigació, en el qual la lògica de la immediatesa i l’actualitat a sovint dificulta un tractament més reflexiu d’alguns temes”.

El nom del premi ret homenatge al periodista Josep Torrent, històric de la crònica política valenciana que va morir el maig de 2016 als 63 anys.