El Jutjat de Primera Instància número 28 de Barcelona ha ordenat a El País a publicar en 15 dies una nova la rectificació a l’article de desembre de 2014 on assegurava que el director general de Mediapro tenia 250 milions en 150 comptes, un terç dels quals en paradisos fiscals.

El País ja va publicar una rectificació el passat desembre (després d’un ultimàtum), però Mediapro va recórrer perquè no complia amb els requisits que establia la sentència judicial, la qual obligava a publicar-la “sense comentaris ni postil·les”, amb una rellevància semblant, amb el mateix tipus i mida de lletra, en portada i a la secció de Societat.

A l’abril, el Jutjat va instar el diari a publicar en l’edició impresa una nova rectificació amb una rellevància similar a la de l’article i en el mateix dia de la setmana, diumenge. El País no ho ha fet i ara el jutge li dona un termini de 15 dies. Si continua sense publicar la rectificació, l’editora hauria de pagar una multa coercitiva mensual.

A banda de demanar la rectificació de l’article, Mediapro, Jaume Roures i Tatxo Benet van presentar una querella contra El País per injúries, calúmnies i aportació de falsedat documental en judici, causa que encara es troba en curs.