La periodista Núria Vilà Coma ha estat la guanyadora de la primera edició de la Beca d’Investigació en Comunicació Audiovisual Montserrat Minobis, dotada amb 5.000 euros i convocada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Vilà ha estat becada pel projecte Jo sí que et crec, que el jurat ha valorat per ser “una proposta de recerca al voltant d’una problemàtica que malauradament continua essent massa actual i com a eina que ha de permetre avançar pel camí de la transformació de protocols i actituds, tant des de l’administració com de la societat i els mitjans de comunicació”.

La presentació pública de la recerca està prevista per al 14 d’abril de 2023.

Núria Vilà va realitzar amb Norma Nebot un documental també titulat Jo sí que et crec (2021), produït per Fora de Quadre.

En la primera edició de la beca, el treball d’investigació havia de versar a l’entorn dels programes i productes audiovisuals de contingut feminista que s’emeten o que han estat emesos a través de qualsevol emissora de ràdio local, nacional o estatal, o bé a través de la xarxa.

El jurat estava format per Neus Bonet, Francesc Cruanyes, Xavier Muixí, Núria Ribó i Carla Turró.

El nom de la beca ret homenatge a Montserrat Minobis i Puntonet (Figueres, 1942 – Barcelona, 2019), que va ser degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2001-2004) i cofundadora i presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (1994-2002). En els últims anys de vida, va coordinar la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.