El digital cultural Núvol i el diari Ara han iniciat un acord de col·laboració amb la voluntat de sumar i reforçar-se mútuament. Per una banda, Núvol s’incorpora com a canal de l’Ara, on a la homepage incrustarà diàriament un dels temes del mitjà cultural, a més d’oferir accés directe als seus lectors.

Per l’altra, aquest any Núvol ha programat la publicació de sis revistes que s’encartaran amb l’Ara. La primera, el 22 de febrer, estarà dedicada a la música clàssica amb motiu del festival Barcelona Obertura de març. Al maig es publicarà un altre especial coincidint amb la Nit dels Museus, i al juny un altre sobre llengua.

Núvol endega així una nova etapa que ja va començar a assajar el darrer trimestre de 2018 amb la publicació de revistes temàtiques centrades en grans esdeveniments culturals.

Col·laboració per sumar

“No es tracta de cap fusió empresarial ni d’una absorció”, sinó una col·laboració amb un mitjà “amb el qual compartim sintonia editorial i una visió oberta i crítica de la cultura i del país”, assenyala l’editor de Núvol, Bernat Puigtobella.

“Més enllà d’aquest acord, que ens han d’ajudar a sumar, ens uneixen les ganes de seguir críticament la vida cultural i fer-la arribar als lectors, cadascú des de la seva línia editorial independent, procurant oferir continguts complementaris”, explica.

“A l’Ara, des d’on sempre hem apostat per la cultura com un element central del diari, ens fa molta il·lusió poder sumar l’aportació del digital de cultura Núvol ”, diu el director adjunt, Ignasi Aragay.

“Els lectors en sortiran beneficiats. I també els creadors. La suma ens converteix en una plataforma cultural més forta, amb més capacitat d’impulsar projectes, de donar una informació més completa i de ser un referent més sòlid”, afegeix.