El canal de llibres de LaVanguardia.com ha incorporat com a coordinadora la crítica literària Olga Jornet. en substitució de José Antonio Muñoz, qui ha deixat Revista de Letras per emprendre projectes propis. La gironina, a més, farà les tutories dels nous cursos de Periodisme Cultural que el canal organitza en col·laboració amb l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

“Revista de Letras té una forma molt particular d’entendre l’actualitat. Ens interessa més la interpretació que la informació”, ha apuntat la nova coordinadora, per a qui un dels objectius del canal és “escapar de l’espiral del silenci”, ja que, més enllà de la immediatesa, el “el lector vol refugis on llegir textos amb l’ambició d’atemporalitat”.

L’editor de Revista de Letras, Albert Lladó, explica que la incorporació de Jornet coincideix amb la voluntat de “transformar certes inèrcies” i que el coordinador no sigui “un mer taquígraf”, sinó que “interactuï i mimi” el text. “La intenció és que siguem capaços de funcionar com una sort d’intel·ligència comú sense deixar de potenciar la diferència de cada veu pròpia”, afegeix al respecte.

A més, Revista de Letras, nascuda fa sis anys com una xarxa de blocaires, renovarà el seu web abans d’acabar l’any.

Olga Jornet ha escrit per al suplement cultural del diari xilè El Mercurio, ha impartit cursos a la Universitat Diego Portales del mateix país, a més de col·laborar amb el programa televisiu L’hora del lector, del 33. Actualment, és correctora d’estil per a diverses editorials i professora de narrativa.