El degà del Col·legi, Joan Maria Morros, i la premiada, Olga Viza (foto: Jordi Salines).

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar aquest dimarts el Premi Ofici de Periodista 2022 a Olga Viza López, en reconeixement a la trajectòria professional de qui considera una “referent de la informació esportiva”.

Viza va rebre l’escultura amb el logotip del Col·legi i una caricatura del dibuixant Jaume Capdevila ‘Kap’. “He après a fer periodisme en el món de l’esport i a allò que representa: passió, tècnica, esforç, interessos… És un material delicat en què milions d’ulls veuen el mateix que estàs explicant”, va dir en l’acte de lliurament, celebrat a la seu de la institució.

“L’Olga Viza és propera i li agrada la càmera, però també és una dona molt exigent”, va destacar Miquel Àngel Roselló, encarregat de la glossa a la premiada. “Serà recordada per la cerimònia dels Jocs Olímpics de Barcelona; ara bé, no hem d’oblidar que ha estat 15 anys cobrint informació esportiva i 29 anys fent un altre tipus de periodisme”, va subratllar.

El degà del CPC, Joan Maria Morros, va remarcar que la periodista va trencar “una barrera fa més de 40 anys i va aconseguir consolidar-se des del rigor i la professionalitat, guanyant-se el respecte del conjunt de la professió”.

Durant l’acte també van intervenir els periodistes Jordi Basté, Danae Boronat i Ramon Besa.

El Premi Ofici de Periodista és la màxima distinció que el CPC atorga als seus col·legiats. Han rebut el guardó Enric Frigola (2000), Josep Pernau (2002), Rosa Maria Calaf (2003), Maria Eugènia Ibáñez (2004), José Martí Gómez (2005), Josep Maria Huertas Clavería (2005), Joaquim Maria Puyal (2006), Jaime Arias (2007), Mercè Conesa (2008), Narcís-Jordi Aragó (2009), Xavier Batalla (2012), Josep Maria Espinàs (2013), Josep Maria Cadena (2016), Tomàs Alcoverro (2020) i, a títol pòstum, Antonio Franco (2021).

Trajectòria

Olga Viza López va iniciar la seva trajectòria professional el 1978 a Miramar, els estudis centrals de TVE a Catalunya, on es va especialitzar en la informació esportiva, cobrint tres mundials de futbol i sis jocs olímpics, entre d’altres.

Posteriorment, també va treballar a Antena 3 (durant onze anys va presentar-hi informatius, entre d’altres), Telecinco o laSexta.

A partir del 2004, Olga Viza va canviar la televisió per la ràdio amb la direcció i presentació de magazins de matí i tarda a RNE. Actualment, la periodista col·labora a RNE i la Cadena SER.