El director general de RVTE, Alberto Oliart, ha donat instruccions perquè l’Oficina de la Defensora de l’Espectador d’aquest organisme “contesti totes les preguntes i reclamacions que es facin en qualsevol de les llengües cooficials de l’Estat”.

Aquesta ha estat la resposta a la pregunta que fa unes setmanes va adreçar el grup parlamentari format per ERC, ICV i IU al Congrés. En concret, Núria Buenaventura, diputada d’Iniciativa, va presentar la queixa d’un lector del diari Ara que havia enviat una carta a TVE en català i li havien respost dient que els havia d’escriure en castellà.

El director general de RTVE dóna la raó al grup parlamentari i al lector del diari, que defensen que una institució estatal ha d’atendre les preguntes en qualsevol llengua cooficial.

Oliart, però, justifica indirectament la negativa de la defensora de l’espectador de la cadena pública argumentant que des que es va posar en funcionament “ha rebut un total de 14.000 comunicacions”. D’aquestes, “un mínim percentatge han arribat en català”, i “quan no s’ha entès bé el sentit de l’apreciació de l’espectador s’ha sol·licitat amablement que s’hi adrecés en castellà”.

Quan es va fer pública la queixa del lector de l’Ara a través del diari, un altre lector va comprovar què passava si escrivia a TVE en anglès, i li van respondre sense problemes.

Font: Ara