La Nit de Santa Llúcia d’enguany presenta una novetat: els premis de ràdio i televisió, lliurats des de l’any 1980, s’han reconvertit en el Premi Òmnium de Comunicació. D’aquesta manera, a més del mitjans convencionals, Òmnium Cultural obre les portes a distingir qualsevol format o suport: programes, sèries, documentals, webs, blogs, reportatges, capçaleres, seccions, etc.

L’objectiu és “reconèixer i subratllar l’esforç” d’aquests mitjans per “prestigiar l’ús de la llengua catalana en qualsevol dels seus registres”, així com “projectar” la cultura dels Països Catalans. Les candidatures es poden presentar fins al 12 de novembre.

Es prendran en consideració tots els treballs i productes comunicatius en català fets públics en premsa, ràdio, televisió, internet o qualsevol altre suport d’àmplia repercussió social, entre l’1 de novembre del 2009 i el 31 d’octubre del 2010. També es prendran en consideració les persones, els equips professionals o les empreses que desenvolupin la seva activitat en el camp de la comunicació de masses en llengua catalana.

El premi, que no té dotació econòmica, es lliurarà en el transcurs la 60a edició de la Nit de Santa Llúcia, en el marc de la Festa de les Lletres Catalanes, la qual tindrà lloc el proper 17 de desembre a l’Atrium de Viladecans. El jurat està composat per Rita Marzoa, Saül Gordillo, Sebastià Serrano, Tatxo Benet i Francesc-Marc Álvaro.