Font, Laporta, Antich i Terribas segellen l’acord de col·laboració.

Òmnium Cultural i el FC Barcelona han signat un conveni de col·laboració on es comprometen a desenvolupar un projecte conjunt per fomentar la creació de continguts audiovisuals en català a les xarxes i l’espai comunicatiu català, especialment als canals de comunicació propis del club. D’aquesta manera, es conjuren a impulsar, difondre i fomentar la llengua, la cultura catalanes, la cohesió social i els drets civils i polítics a Catalunya.

Ambdues entitats “comparteixen i constaten que la complexitat de la societat catalana fa més necessària que mai aquesta col·laboració estreta sempre que sigui possible”, assenyala ÒMnium en un comunicat.

El conveni el van rubricar dimecres el president d’Òmnium, Xavier Antich; la vicepresidenta, Mònica Terribas; el president del Barça, Joan Laporta, i la vicepresidenta institucional, Elena Fort.

La importància de l’audiovisual

“Aquesta aliança és clau per al futur de la llengua i la cultura catalana. Juntament amb l’esport, formen part dels grans pilars del país. Per això és fonamental que Òmnium i el FCB col·laborin per la seva promoció i en la defensa dels drets civils i polítics”, va afirmar Antich en l’acte de signatura.

“El futur de la llengua i de les pròximes generacions es juga a l’audiovisual”, va subratllar el president d’Òmnium, i va insistir en la importància que “les dues entitats amb més socis treballin colze a colze per a la seva promoció, amb iniciatives i accions conjuntes”.

El conveni té una durada de quatre anys i en ell les dues parts es comprometen, entre d’altres, a donar suport a “totes aquelles accions democràtiques en favor dels drets i les llibertats de Catalunya” i a “posar el FCB al costat de la decisió que prengui el poble català en el seu lliure exercici de decidir el seu futur”.

L’acord també contempla projectes conjunts per fomentar l’ús del català en el món de l’esport i entre la població més jove, així com de cohesió social en col·laboració amb la Fundació Barça. Ambdues entitats també es comprometen a donar suport a les iniciatives de la societat civil i les institucions a favor de l’esport català, les seleccions catalanes i el seu reconeixement internacional.