Òmnium Cultural posa en marxa la campanya El català és teu per “plantar cara a tots aquells atacs que rep la llengua” i defensar-la com a “element de cohesió i autoestima”, davant el retrocés que pateix entre els joves i en àmbits com l’audiovisual, ha explicat el seu president, Jordi Cuixart.

Una de les actuacions previstes és l’impuls d’una “gran fàbrica” de continguts audiovisuals, ja que el català “també ha de ser una llengua d’oci, atractiva per als joves i amb presència a internet”. A més, es vol duplicar la presència de cinema infantil en català arreu del país.

En l’àmbit dels nous formats i l’audiovisual, Òmnium promourà un banc de veus que tingui en compte totes les variants dialectals, per tal que la ciutadania pugui interactuar amb els aparells electrònics.

En un acte a la Filmoteca de Catalunya, Cuixart ha dit que un dels exponents més importants de l’embat contra el català és la nova llei audiovisual que prepara el Govern espanyol. En aquest sentit, l’entitat promourà un gran acte de rebuig per pressionar l’Executiu de Pedro Sánchez i blindar la presència del català a les plataformes audiovisuals.