Òmnium Cultural ha atorgat la 27a edició del Premi Internacional Joan B. Cendrós ex aequo al diari nordcatalà l’Indépendant i a la revista acadèmica Catalan International View, per la seva contribució col·lectiva a la internacionalització de la realitat nacional i cultural dels Països Catalans. El guardó es lliurarà aquest divendres a Manresa, en el marc de la 63a Nit de Santa Llúcia.

El jurat ha decidit distingir l’Indépendant, del grup Midi Libre, perquè considera que ha recollit “de manera detallada, positiva i important” la situació a Catalunya des de l’inici del procés sobiranista, fent-se ressò de la mobilització de la societat catalana. Amb el premi, Òmnium vol reconèixer la “influència positiva” del diari nordcatalà.

Per la seva part, Catalan International View ha estat premiada perquè porta des del 2008 explicant en anglès la realitat del país i perquè constitueix una “finestra oberta al món”. El veredicte destaca que la capçalera “permet remarcar el moment històric” que travessa Catalunya, així com “consolidar” la visió de “país plural, democràtic i decidit a construir el seu propi futur en llibertat”.

El Premi Joan B. Cendrós, dotat amb 3.000 euros i reformulat en l’anterior edició, vol reconèixer les iniciatives que han contribuït a la internacionalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes. El jurat estava format per Antoni Bassas, Joan Becat, Josep Gifreu, Laura Cendrós, Martí Anglada i Vicent Partal.