El Col·lectiu Emma ha estat premiat amb la 26a edició del Premi Internacional Joan B. Cendrós, que es lliurarà en el marc de la Nit de Santa Llúcia que tindrà lloc aquest divendres a Tarragona. El jurat ha guardonat aquesta iniciativa independent per “la seva constància en el treball en favor de la projecció internacional de Catalunya, així com pel rigor del seu treball informatiu i l’efectivitat aconseguida en la premsa internacional sempre de forma brillant i desinteressada”.

Òmnium Cultural distingeix així la tasca d’aquest col·lectiu format per voluntaris catalans i no catalans distribuïts arreu del món, que des de que es va crear el 2009 analitza informacions dels mitjans de comunicació internacionals, assenyalant errors, qüestionant assumpcions errònies i responent a informacions esbiaixades sobre la realitat de Catalunya.

El jurat estava format pels periodistes Martí Anglada, Antoni Bassas i Vicent Partal; el professor de la Universitat de Perpinyà, Joan Becat; el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Gifreu, i la filla de Joan B. Cendrós, Laura Cendrós.

Enguany, el guardó s’ha reformulat: s’ha actualitzat el nom; s’ha incrementat la dotació de 2.500 a 3.000 euros, i ha passat de premiar només treballs periodístics per distingir qualsevol iniciativa individual o col·lectiva en favor de la internacionalització dels Països Catalans en qualsevol dels aspectes que configuren la seva realitat nacional i cultural.