Aquest dilluns, el consistori va informar els treballadors d’Ona Valls de la decisió de tancar “de forma immediata” la ràdio municipal, segons ha denunciat la demarcació de Tarragona del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC). L’Ajuntament ja s’havia plantejat tancar l’emissora al 2010, però no ho va fer, segons l’SPC, per “motius electoralistes”. Ara, l’organització ha expressat el seu “més vehement rebuig” a aquest tancament “sobtat” coincidint amb Sant Jordi.

“Ona Valls, amb dos periodistes professionals i més d’una trentena de col·laboradors implicats, ha estat víctima de la desídia política i el seu tancament és la reacció més fàcil, més dolorosa i irresponsable que es pot adoptar. De ben segur que, si hagués voluntat política, es podria tirar endavant amb un pla de mesures rigorós, equilibrat i just”, assegura la demarcació de Tarragona de l’SPC en un comunicat.

Per a l’organització sindical, el tancament d’Ona Valls posa de manifest que “cal constituir una mesa sectorial” que inclogui administracions, associacions empresarials, organitzacions sindicals i professionals, per “estudiar, debatre i proposar solucions” a la crisi que travessen els mitjans.