El jurat de l’onzena edició del Premi Muriel Casals de Comunicació ha distingit el col·lectiu #OnSónLesDones per la seva tasca a l’hora de “reivindicar el paper de les dones en tots els àmbits de la societat i denunciar l’anormalitat que suposa la seva absència en la política, la cultura, el món acadèmic i, sobretot, els mitjans de comunicació”, assenyala Òmnium Cultural.

El veredicte destaca que es guardona #OnSónLesDones “per haver aconseguit que ja no puguem mirar els mitjans sense fer aquesta lectura sobre la subrepresentació de dones opinadores”. També es ressalta la feina realitzada pel col·lectiu i la seva “capacitat d’incidència i transformació real”, ja que el fruit de la seva tasca es veu en diferents àmbits.

A més, el jurat subratlla “el fet d’haver nascut de manera espontània i haver estat capaces d’articular-se i emprendre iniciatives conjuntes”, com la de “convertir-se en interlocutores institucionals per reclamar el compliment de la Llei d’igualtat” davant del Síndic de Greuges o el Parlament de Catalunya.

El guardó es lliurarà en el marc de la 70a edició de la Nit de Santa Llúcia, que se celebra aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya.

“Només viurem en un món millor si definitivament nosaltres, els homes, som capaços de parlar menys i escoltar més. Gràcies immenses a #OnSónLesDones per ser el mirall”, assenyala el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que per quart any consecutiu no assistirà a la Festa de les Lletres Catalanes perquè està empresonat.

El jurat del Premi Muriel Casals de Comunicació estava format per Odei A.-Etxearte, Sara Gonzàlez, Àlex Gutiérrez, Núria Iceta, Albert Sàez, Sebastià Serrano i Marina Llansana.

Aquest és el quart any que el Premi de Comunicació porta el nom de Muriel Casals en reconeixement de l’expresidenta d’Òmnium. El guardó està dotat amb 3.000 euros gràcies a la donació que va fer Laia Gasch amb la indemnització rebuda per l’accident que va causar la mort de la seva mare.