El fons d’inversió xinès Orient Hontai Capital, principal accionista d’Imagina Media Audiovisual, matriu de Mediapro, ha formalitzat davant dels creditors una proposat per injectar 620 milions d’euros per salvar el grup, segons informa El Confidencial.  

D’aquesta manera, Orient Hontai incrementaria el seu accionariat del 53,5 al 85%. Actualment completen l’accionariat el grup de publicitat i comunicació britànic WPP amb el 22,5%, i els socis cofundadors Tatxo Benet i Jaume Roures amb el 12% cadascun.  

Orient Hontai hauria plantejat destinar fins a 400 milions d’euros a cancel·lar una part dels gairebé 900 milions de deute de Mediapro, i els altres 220 a reforçar el patrimoni net de la productora. L’operació necessita el vistiplau dels creditors.  

Els darrers mesos, els fons d’inversió Searchlight i Invesco han comprat part del deute de Mediapro amb l’objectiu de bescanviar aquest deute en accions i convertir-se en el nou soci de referència.  

La pandèmia de la Covid-19 va provocar que el 2020 els ingressos de Mediapro caiguessin un 38% el 2020 (fins als 1.115 milions d’euros), presentant unes pèrdues operatives de 215 milions. Per millorar la liquiditat, va fer una ampliació de capital de 50 milions i va obtenir un crèdit de 60 milions amb l’aval de l’ICO.