L’Ajuntament del Papiol, al Baix Llobregat, ha decidit tancar la ràdio municipal “fins a nou avís”. L’emissora, posada en marxa el 2006, va emetre fins setembre de 2013, quan va plegar el seu coordinador, Pere Vives, i des d’aleshores l’equip de Govern havia intentat reactivar-la sense èxit.

El mes passat, però, davant la manca de recursos i de la impossibilitat de trobar ningú que coordinés l’emissora de forma voluntària, l’Ajuntament va decidir tancar Papiol FM definitivament fins que “els diferents factors que es necessiten per a l’èxit d’un projecte d’aquesta envergadura siguin favorables”.

Tres anys després de la seva posada en marxa, a causa de la crisi, l’Ajuntament va anar reduint la seva aportació a l’emissora (només l’equip de coordinació era remunerat), fins que per aquest 2014 va deixar a zero la partida. Amb la sortida de Pere Vives, que coordinava Papiol FM des de principis de 2008, el consistori va sondejar diversos col·laboradors perquè se n’encarreguessin de forma altruista.

A principis d’any, segons explicava l’equip de govern en un comunicat, va proposar deixar la FM i passar a emetre per internet, de manera que els diners que s’estalviarien pel cost d’antena, etc., s’utilitzessin per a un nou coordinador i la seva formació. Sense una resposta “clara i positiva” de cap dels col·laboradors, i veient que el “compromís del voluntariat” havia “baixat”, finalment va decidir tancar l’emissora.

La versió dels antics col·laboradors difereix

Els antics col·laboradors de la ràdio, però, discrepen del relat de l’Ajuntament i asseguren que aquest explica “les coses com vol, alterant realitats i omitint-ne d’altres”. Així, l’acusen d’haver-los estat “marejant” durant mesos amb propostes que després quedaven “en un no-res”, apunten des del seu perfil a Facebook.

“Ens entristeix que se’ns vulgui culpar de la situació en què estem i que l’Ajuntament no vulgui reconèixer que n’és força més responsable que nosaltres de tot plegat. No som nosaltres els qui hem decidit reduir de tres a zero el nombre de persones destinades a la ràdio en qüestió de quatre anys”, afirmen tres excol·laboradors en un article a Papiol Digital.

A banda, asseguren que estan disposats a seguir col·laborant amb l’emissora municipal quan s’ofereixin unes “condicions mínimes de qualitat”, les quals passarien per trobar un tècnic de so que a més en sigui el director, i que hauria de tenir un sou “per petit que sigui”. Amb tot, en l’escrit al digital remarquen que la recerca s’ha de fer a través dels múltiples mitjans de què disposa el consistori, i que després del “mareig de solucions” ofertes per aquest en els darrers mesos no estan disposats a deixar-se “enredar més”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram