El consell d’administració d’Unidad Editorial ha cessat David Jiménez com a director d’El Mundo gairebé 13 mesos després del seu nomenament. La seva destitució arriba un dia després que dimitís el director adjunt de l’àrea d’informació, Agustín Pery.

Ara la direcció l’assumirà Pedro G. Cuartango, actualment director adjunt d’opinió del diari. Serà el quart director d’El Mundo des de gener de 2014, quan va ser cessat el seu fundador Pedro J. Ramírez, qui ocupava el càrrec des del naixement del diari el 1989, i va ser substituït per Casimiro García-Abadillo.

El nou relleu en la direcció es produeix en ple ERO d’Unidad Editorial, que en el cas d’El Mundo suposarà l’acomiadament de 65 treballadors (38 a la redacció central de Madrid i 27 a les diferents delegacions), segons el preacord entre la direcció i els sindicats, el qual ja ha rebut el vistiplau de la plantilla del diari.  

Nascut a Barcelona el 1971, David Jiménez es va incorporar a El Mundo com a becari el 1994, i quatre anys més tard va marxar de corresponsal a l’Àsia, fins que el 2014 es va agafar una excedència després de rebre una beca Nieman a la Universitat de Harvard, on va passar un any realitzant cursos de lideratge i projectes sobre el futur del periodisme abans d’assumir la direcció del diari. 

Jiménez va ser nomenat amb l’esperança que revertís la tendència a la baixa d’El Mundo i impulsés definitivament el procés de transformació digital de la capçalera. Els resultats, però, no l’han acompanyat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram