Els treballadors de les diferents empreses d’Unidad Editorial han donat el vistiplau al preacord sobre l’ERO assolit pels sindicats i la direcció. Dels 856 treballadors que han votat en la consulta (la meitat de la plantilla), el 83,2% ho ha fet a favor, el 9,69% en contra, i el 6.30% en blanc.  

L’acord preveu un total de 160 acomiadaments en lloc dels 224 plantejats inicialment pel grup. D’aquestes sortides, 38 es produirien a la redacció central d’El Mundo a Madrid i 27 a les diferents delegacions del diari (7 de les quals a les Balears i dues al País Valencià); 12 a Marca, 9 a Expansión, i 74 més repartits a l’àrea corporativa, la de revistes, Telva, Yo Dona i Ediservicios. 

Amb tot, la xifra es podria reduir en 32 treballadors menys acomiadats si prosperen les converses que Unidad Editorial manté per vendre Radio Marca, l’edició d’El Mundo a les Balears i la revista La Aventura de la Historia.

També es contemplen indemnitzacions de 37 dies per any treballat, amb un topall de 24 mensualitats, i 5.000 euros lineals. A més, la direcció ha acceptat obrir un termini d’adscripcions voluntàries a l’ERO. Igualment es preveu un pla de prejubilacions, amb el 60% del salari net als treballadors de 57 a 59 anys; el 70% per als de 60 anys, i el 80% per als majors de 60.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram