Pedro J. Ramírez va comunicar el seu acomiadament a la redacció aquest dijous, en un discurs on, entre d’altres, va repassar la trajectòria d’El Mundo al llarg dels seus gairebé 25 anys de vida. L’encara director, però, va advertir que podria muntar un nou mitjà si hi ha una fusió amb un altre diari o és venut, i això n’acaba desvirtuant la seva línia editorial. “Tinc 61 anys, i Indro Montanelli va fundar Il Giornale als 65, però és que després en va fundar un altre als 83”, va etzibar Pedro J.

Cal recordar que Ramírez va endegar El Mundo l’octubre del 1989, set mesos després que l’acomiadessin com a director de Diario 16. Aquest hipotètic futur nou mitjà, però, com ha insinuat en diverses ocasions els darrers mesos, seria directament digital.

A banda de criticar el Govern espanyol i la Casa Reial per les pressions arran casos Bárcenas i Nóos, Pedro J. també va lamentar haver de marxar sense que s’hagi resolt el segrest del periodista Javier Espinosa; per no poder celebrar els 25è aniversari del naixement d’El Mundo com a director, i per no poder recollir els fruits de la nova etapa de traspàs cap al digital iniciada a principis de novembre passat.