La propera setmana, Penedès TV ja no emetrà les produccions de TV El Vendrell, tal com venia fent de forma “transitòria” des del març del 2012. La mesura buscava donar continuïtat a la programació de la cadena del Baix Penedès després que el Ministeri d’Indústria tanqués les seves emissions de TDT, al mateix temps que es negociava la seva entrada al Consorci Penedès TV.

La incorporació, però, encara no s’ha realitzat, motiu pel qual s’ha decidit deixar d’emetre la seva programació amb l’argument que l’acord vencia al desembre.

Des de Penedès TV s’apunta que, malgrat tot, hi ha la voluntat de continuar les negociacions perquè la cadena vendrellenca s’incorpori al Consorci, i assegura que l’Ajuntament del Vendrell podria confirmar la seva entrada “ben aviat”.

En el rerefons de la decisió, però, també s’ha de tenir en compte que, mentre ha durat la relació entre ambdues televisions, hi ha hagut algunes tensions, tal com informava Eix Diari al desembre.

Vilafranca assumeix en solitari el pressupost del Consorci

Per altra banda, Penedès TV remarca que també s’haurà “d’aclarir” la situació dels ajuntaments dels Monjos, Gelida i La Granada, socis fundadors del Consorci l’any 2007, però que encara no han fet efectiva la seva participació en la cadena.

Fins ara, el Consorci Penedès TV compta únicament amb les aportacions de l’Ajuntament de Vilafranca, que assumeix en solitari el cost d’emetre per a la demarcació TDT que correspon a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf.