El periodista Pere Valenciano ha decidit impugnar el concurs públic per a la direcció general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, al qual aspirava entre la vintena de candidatures presentades. Valenciano considera que el procés ha estat un “tongo disfressat de concurs públic per aparentar el que no és”, assenyala en declaracions a Efe.

Al seu parer, s’ha fet el “paperot” per escollir una terna finalista de professionals “afins ideològicament als que estan en el poder”, en referència a Salvador Enguix, Josep Ramon Lluch i l’escollida, Empar Marco. Amb tot, diu que diu respectar els tres i que els avalen les seves trajectòries. La impugnació es farà un cop es designi Marco com a directora general de la nova RTVV.

“Pensava que realment era un procés de concurrència pública i no de meres adscripcions ideològiques i personals”, etziba Pere Valenciano. “Des de principis de gener ja se sabia que serien finalistes Lluch, Enguix i una dona, en principi Mar Adrián, tot i que una informació sobre el seu treball a IB3 la va descavalcar”, argumenta.

El periodista afirma que, en els concursos públics d’una Administració, la baremació dels requisits i mèrits es coneix abans de presentar-se els projectes, però que en aquest cas la puntuació detallada no es va saber fins que ja s’havien fet públiques les candidatures. A més, critica que es “desconeix” com el consell rector de la CVMC “va fer la posada en comú, qui va votar cada treball ni com van acabar imposant-se els tres finalistes”.

Pere Valenciano assegura a Efe que vol que s’obri “aviat i en condicions” una nova radiotelevisió pública, però reclama que es faci “correctament, evitant d’origen els errors del passat”.