El president de la Unió de Periodistes Valencians (UPV), Sergi Pitarch, i el director territorial de “la Caixa” a Llevant i Múrcia, Bibiano Martínez, han signat un acord per posar en marxa el programa La premsa a les escoles per fomentar de la lectura de premsa entre estudiants de 3r i 4t d’ESO del País Valencià. Aquest és el primer cop que té lloc al territori aquest programa, el qual a Catalunya ja va per la quarta edició.

Així, durant el proper curs, periodistes en situació d’atur associats a la UPV impartiran classes amb tres objectius: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència sobre la necessitat d’estar informats. Durant la primera edició, per a la qual “la Caixa” hi aportarà 12.000 euros, es preveu que el programa arribi a 10 instituts d’Educació Secundària.

Sergi Pitarch destaca que, el conveni, a més de generar ocupació entre els periodistes associats aturats, servirà “perquè l’alumnat siga conscient de la importància que tenen uns mitjans de comunicació objectius i plurals en la seua formació”.

Per la seva part, Bibiano Martínez destaca que la lectura de la premsa “constitueix, huí més que mai, una eina imprescindible de cara a conèixer i posicionar-se davant una realitat complexa i constantment canviant”.