El Consell d’Estat de Colòmbia ha anul·lat la licitació iniciada el 2009 per a un tercer canal privat de televisió, en què el grup Planeta figurava com a únic aspirant després de la retirada de les ofertes de Prisa i el grup veneçolà Cisneros. El motiu que ha donat el Consell és que el canal no es pot adjudicar mitjançant subhasta amb un únic candidat a la licitació; en aquest cas,

Segons el president del Consell d’Estat, Gustavo Gómez, no s’oposen a què hi hagi un tercer canal privat de televisió, però per ser adjudicat abans hauria d’haver-hi més ofertes per poder escollir la millor. La normativa del país autoritza a adjudicar licitacions a subhasta pública sempre que hi hagi més de dues ofertes.

L’adjudicació estava prevista per a mitjan del 2010, però es va suspendre després de la retirada dels grups Prisa i Cisneros al desembre del 2009, que van argumentar manca de seguretat jurídica.

Planeta havia presentat la seva oferta a través de la societat Canal 3 Televisió de Colòmbia, formada per Antena 3 Espanya, Antena 3 Colòmbia, Casa Editorial El Tiempo,  RTI Televisión i el diari El Heraldo de Barranquilla.

Ara, l’adjudicació d’un tercer canal privat al país haurà de començar de zero.

Font: Efe