Plataforma per la Llengua ha manifestat aquest dimecres la seva “sorpresa” i “indignació” davant la decisió del Govern espanyol de rebutjar la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense Fronteres, impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), fet que considera un “greu atac” contra la llengua catalana. L’entitat assegura no entendre la negativa del Govern estatal i l’acusa de voler “impedir per primera vegada” que les Corts espanyoles debatin una ILP que “ha reunit amb escreix el nombre de signatures exigides per la llei”.

Per això, la Plataforma exigeix a l’Executiu de Zapatero la “retirada” del veto “sense cap excusa econòmica”. En aquest sentit, remarca que “la llibertat d’expressió, més de 600.000 persones i 200 entitats i el català com a llengua als mitjans de comunicació bé s’ho mereixen”.

Finalment, Plataforma per la Llengua emplaça les diferents forces polítiques a “posicionar-se” sobre aquest tema i a “exigir” al Govern espanyol la retirada del veto a la ILP i possibilitar el seu debat al Congrés.