La directora de gestió d’informatius de TVE, Cecilia Gómez, ha presentat la seva dimissió després d’enviar per error un correu al Consell d’Informatius on analitzava el perfil ideològic dels seus membres.

Segons ha desvetllat VerTele, Gómez havia d’informar a l’organisme d’un nomenament en la delegació del País Basc, però per error va incloure un document adjunt on es repassava l’afinitat política i desqualificava diversos treballadors de TVE que van concórrer a les darreres eleccions del Consell, a alguns dels quals, sota el nom de “comando Rubalcaba”, relaciona amb una suposada conspiració per torpedinar la tasca de la direcció d’informatius.

El document, amb el títol de Consejo de Informativos de TVE para Charo, s’especula que anava dirigit a Rosario López Miralles, membre del consell d’administració de RTVE a proposta del PP, per a qui Gómez va treballar com assessora abans que el passat juliol la nomenessin per a una de les subdireccions d’informatius de TVE.

Gómez no reconeix el correu

En rebre el correu amb el document adjunt, el Consell d’Informatius va demanar la dimissió de la directiva al president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, i al director d’informatius de TVE, Julio Somoano. La renúncia al càrrec de Gómez, forçada o no, es va produir aquest dilluns. En la carta de dimissió, assegurava que se li atribueix un correu intern que no reconeix, però que tot i així presentava la seva renúncia per “no causar més problemes” a TVE, segons fonts de la cadena.

Per altra banda, fonts del Consell d’Informatius asseguren a Público que el document tindria per objectiu “deslegitimar” l’òrgan encarregat de vetllar per la bona praxis periodística. Fonts de la cadena afirmen al digital que tot plegat és una cacera de “bruixes”.

Aquesta nova polèmica sobre la “manipulació” informativa de TVE va arribar el mateix dia que el Canal 24 Horas va tallar la roda de premsa en directe amb la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, quan els periodistes li van preguntar pel cas Bárcenas.