Les acusacions que està llançant els darrers dies El Mundo coincidint en la recta final de la campanya electoral catalana ha estat contestada amb les respectives demandes. Aquest dilluns, els advocats del president Artur Mas i l’expresident Jordi Pujol, a qui el diari vincula amb comptes a Liechtenstein i Suïssa on suposadament es dipositaven comissions il·legals pagades a CDC, van presentar sengles querelles per injúries i calúmnies contra l’editora Unidad Editorial i els periodistes que signaven les informacions, Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta.

Ambdues querelles apunten que tot el publicat per El Mundo no només és “mentida”, sinó que busca “lesionar greument l’honor” de Mas i Pujol amb la “intenció clara de perjudicar tot allò que representen dins d’un context electoral”. A banda, el Departament de Presidència ha posat el cas en mans del fiscal en cap de Catalunya.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Felip Puig, també ha anunciat que es defensarà als tribunals de l’acusació d’haver rebut 250.000 euros de Fèlix Millet quan era el titular d’Obres Públiques, cosa que nega.

Les informacions d’El Mundo sorgeixen d’un suposat esborrany intern de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) arrel del cas del Palau de la Música i es basen en part en una suposada carta anònima trobada durant els escorcolls, la qual no s’hauria inclòs en el sumari del cas.

El rotatiu d’Unidad Editorial també afirma que els comandaments de la policia catalana van destruir proves del cas Palau, motiu pel qual El Mundo s’ha endut una quarta querella per part del Departament d’Interior. La direcció general dels Mossos va assegurar aquest dilluns que les informacions són “rotundament falses”.

Per la seva part, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va negar que el jutjat del cas Palau hagués ordenat o tingués coneixement de l’esborrany citat per el diari. En aquest sentit, va recordar que la policia judicial no pot dur a terme indagacions sobre un assumpte objecte d’investigació sense el mandat del jutge instructor, i que, qualsevol informació que pugui obtenir, ha de ser comunicada “de manera urgent i exclusiva”.

Davant els dubtes que aixecava el suposat esborrany policial citat per El Mundo, el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar que ordenaria investigar si aquest existeix i, en cas afirmatiu, esbrinar qui hauria estat el responsable de filtrar-lo al diari.