El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i la Cambra de Comerç de Barcelona han posat en marxa un cicle de podcasts sobre les aplicacions de la intel·ligència artificial en diferents sectors econòmics.

Es tracta de sis càpsules de periodicitat setmanal, conduïdes per la periodista Ariadna Oltra, amb un format d’entrevista on representants d’empreses catalanes argumentaran el progrés que ha aportat aquesta tecnologia al seu negoci.

L’objectiu és donar a conèixer al teixit productiu els avantatges que pot conferir la implantació de la IA als seus negocis i sectors, i promoure i incentivar l’adopció de noves tecnologies i la inversió en R+D.

El cicle abordarà les aplicacions de la IA dins dels següents àmbits: l’alimentació amb Pere Anglada de Bon Preu; el farmacèutic amb Joan Sistachs de Galenicum; la comercialització amb Edgar Jubillar d’IT; les plataformes de vídeo amb Marc Maycas d’NPAW; la seguretat amb Xavier Villanova de Prosegur, i la gestió de flotes amb Xavier Castells del RACC.

El primer podcast del cicle ja està disponible a Spotify i els canals corporatius de Polítiques Digitals i la Cambra de Comerç. Els capítols es publicaran cada dimecres fins al 16 de febrer.