Aquest dijous, a les 22.30 h, TV3 emet el capítol 300 de Polònia, que per celebrar l’efemèride ha preparat una edició “molt especial” amb actors convidats i diverses sorpreses. Després de set anys i mig, el programa, un dels principals actius de la cadena, es troba plenament consolidat amb una quota de pantalla mitjana del 18% durant la darrera temporada, i 8,3 punts de valoració qualitativa segons el panel GfK (per sobre dels 8 de mitjana que obté TV3).

“Normalment els programes s’han de renovar constantment per sobreviure. El Polònia, a aquestes altures, no s’ha de tocar gaire. Després de set anys i mig, ja és un format clàssic de TV3”, afirma el director del programa, Toni Soler. “L’evolució de la política catalana ens afavoreix, sens dubte”, afegeix.

Polònia, una coproducció de Minoria Absoluta, es va estrenar el 16 de febrer del 2006, i des d’aleshores ha enregistrat 4.010 gags i parodiat 380 personatges de l’actualitat catalana, espanyola i mundial, tant en l’àmbit polític com cultural, social i periodístic.

“Al llarg d’aquest temps hem fet milers d’esquetxos. Milers. Setmana a setmana, sense marge d’error. Això fa que el resultat sovint sigui irregular, però el nivell mitjà d’aquests 300 programes és bo, i no crec que això estigui a l’abast de tothom”, reivindica Toni Soler.