El passat 15 d’octubre, els representants de la patronal i els dels treballadors van arribar a un preacord per al nou conveni de la premsa no diària. El document preveu la congelació salarial; incrementa la jornada fins a les 37 hores setmanals; manté una jornada intensiva de 35 hores durant l’estiu, contempla els mateixos dies de vacances i assumptes propis, i per primer cop permetrà acumular el permís de lactància.

Ara s’ha de redactar el text definitiu, procés durant el qual s’han de tancar els serrells pendents i ajustar l’articulat a la normativa laboral actual. La pretensió és que el conveni definitiu, que tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2015, se signi abans d’acabar l’any.

Els representants dels treballadors consideren que amb aquest preacord han fet un “exercici de responsabilitat” per mantenir un marc de relacions laborals on es reconeix la necessitat de la contenció salarial per ajudar les empreses del sector a encarar la crisi, al mateix temps que es “salvaguarda al màxim” les conquestes socials de convenis anteriors.

El preacord estableix que a partir del proper 1 de gener, la jornada setmanals serà de 37 hores durant tot l’any, mentre la patronal volia un total de 1.716 l’any o de 39 setmanals. A més, recull una jornada intensiva de 35 hores setmanals del 24 de juny al 7 de setembre, i que les dues hores de diferència es compensin al llarg de l’any o en la mateixa jornada intensiva, segons s’acordi amb els representants dels treballadors.

A banda, es mantenen els 24 dies de vacances laborals i tres dies d’assumptes propis (que ara no s’hauran de justificar), a més dels dies 24 i 31 de desembre. Quant als salaris, aquests es congelaran el 2013 i el 2014, i es preveu un increment del 0,6% per al 2015. El complement salarial per incapacitat temporal per malaltia comú es manté en el 100%, quan la patronal volia reduir-lo al 85%.

Finalment, els representants dels treballadors destaquen que, per primer cop, el conveni recull la possibilitat d’acumular el permís de lactància (d’una hora diària) en un total de 13 dies laborables que es poden gaudir a continuació del permís de maternitat/paternitat de 16 setmanes.