El comitè d’empresa i la direcció de l’Agència Catalana de Notícies han arribat a un preacord de conveni col·lectiu, el primer propi en els més de 20 anys de vida del mitjà.

El document regularitza la situació laboral de l’ACN com a empresa pública de la Generalitat, després d’anys emparada en el conveni d’oficines i despatxos amb acords privats puntuals. A més, s’estableix una jornada laboral de 37,5 hores setmanals, i determina els torns horaris de la plantilla per facilitar la conciliació, destaca el comitè.

El nou conveni es va registrar dimarts al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. Els representants de la plantilla insten el nou Govern de la Generalitat a “tramitar amb la major celeritat” el conveni col·lectiu.

“Reclamem solucions immediates per pal·liar la precarietat laboral, la falta de personal i la manca d’inversió tecnològica”, assenyala el comitè en un fil a Twitter. “Defensem l’existència d’una agència de notícies pública, independent i forta i convidem a totes les formacions del Parlament a garantir la seva viabilitat econòmica”, afegeix.