El passat dissabte al matí, la policia va precintar l’emissor pel qual emet LaTele, la televisió lliure i comunitària impulsada per l’Assemblea per la Comunicació Social (ACS). La cadena assegura que el precinte es va fer “de manera il·legal i amb traïdoria”, i que presentarà un recurs perquè s’aixequi el precinte i poder torna a emetre. De moment, ho continua fent a través del seu web.

El tancament es va produir arran d’una resolució de la Direcció General de Mitjans de Comunicació on s’ordena el cessament de les “emissions il·legals” i el precinte provisional dels equips i instal·lacions utilitzades.

Els responsables del projecte, iniciat el 2003, expliquen en un comunicat les dificultats per emetre que tenen mitjans comunitaris. Així, tot i aconseguir un reconeixement legal del dret a existir sota la categoria de ‘mitjans sense ànim de lucre’, no hi ha vies per accedir a llicències d’emissió. “Això significa que, avui en dia, les ràdios i televisions comunitàries continuen en una situació de buit legal, marginalitat i indefensió; amb el dret però sense llicència”, asseguren.

LaTele va començar les emissions l’abril del 2011, quan va ocupar el canal 37 de la TDT de Barcelona i part del Maresme.