Els European Newspaper Awards han distingit l’Ara com a millor diari regional europeu de l’any, un reconeixement que ja va rebre el 2015. “Tant pel seu disseny com pel seu concepte, l’Ara és un referent per als diaris regionals d’Europa”, destaca dels premis.

En la 23a edició dels guardons, el De Tijd de Bèlgica ha guanyat el premi al millor rotatiu estatal, l’Expresso de Portugal al setmanari, i el Hallingdølen de Noruega al diari local.

“Un premi al disseny mai és només un premi a una simple estètica: la manera com l’Ara es presenta als lectors és una manera més de comunicar-los que els posa al centre. Que l’esforç és constant per fer-los arribar la informació de la manera més útil i clara possible”, explica la seva directora, Esther Vera.

“Ho fem a través d’un disseny rigorós i d’una qualitat reflex del tipus de periodisme que defensem des del diari: independent, lliure i compromès. L’arrel és clàssica però, a partir d’aquí, hi apliquem les eines tecnològiques més innovadores per assegurar que la nostra mirada s’expressa de manera tan transparent com rotunda”, afegeix.

Vera subratlla que el disseny és essencial per comunicar els continguts tant en paper com a les finestres digitals i, especialment, en el desenvolupament dels interactius.

A més del premi al millor diari regional, l’Ara ha rebut unes altres vuit distincions per la seva tasca en periodisme digital en els 23ens European Newspaper Awards.