La Comissió Europea ha guardonat la periodista Maria Altimira amb el Premi de Periodisme Lorenzo Natali pel reportatge Abusos als camps de maduixes, publicat a l’Ara el març del 2020, i realitzat conjuntament amb Quique Badia, David Meseguer i fotografies de Pablo Tosco.

La peça denunciava els abusos laborals i sexuals que pateixen les jornaleres marroquines que treballen recollint maduixes als camps de Huelva, i assenyala la responsabilitat dels organismes de supervisió.

El reportatge publicat per l’Ara ha guanyat en la categoria Premi Europa per a treballs publicats per un mitjà de comunicació amb seu a la UE.

Enguany el jurat també ha distingit Pari Saikia, de Vice Media India, pel reportatge Rohingya Brides Thought They Were Fleeing Violence. Then They Met Their Grooms (Gran Premi), i Srishti Jaswal, d’Stories Asia, per The Global Hunger Index Reveals India’s Ignored Hunger Crisis (premi al millor jove periodista).

El premi va ser creat el 1992 per la Comissió Europea en memòria de Lorenzo Natali, antic comissari de Desenvolupament i Cooperació. El guardó reconeix la valentia i la qualitat de la tasca periodística sobre problemes candents com el canvi climàtic, els drets de les dones, la desigualtat, l’assistència sanitària, la democràcia i els drets humans.