L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Radiofòniques d’Espanya (AER) atorgarà la segona edició del Premi Salvador Escamilla a Rosa Badia, pel programa Tot és comèdia, de Ràdio Barcelona (en la categoria d’emissora privada), i a Cinto Niqui, de L’altra ràdio, de Ràdio 4 (en la d’emissora pública). El guardó, es lliurarà aquest dimecres, a les 19.30 h, en un acte a la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

El Premi Salvador Escamilla, destinat als professionals de la ràdio privada i pública catalana, es va donar a conèixer la setmana passada durant el lliurament dels Premis Nacionals de Ràdio de l’AER, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio.

Enguany els guardons han distingit la periodista Concha García Campoy amb el Premi Joaquín Soler de ràdio i televisió en reconeixement a la seva trajectòria; Luis del Olmo, per Protagonistas, amb el Premi Especial de l’Acadèmia; Mechu Álvarez i Marisol del Valle, amb el Premi María Elena Doménech de veu radiofònica; el programa Tiempo de juego, de la Cope, amb el Premi Juan Manuel Gozalo de radiodifusió esportiva; i a ¿Qué falló en lo vuestro?, de Cadena Dial, amb el nou Premi al Millor Programa de Participació dels Oients.

També es va guardonar a títol pòstum amb la Medalla d’Or de l’AER a Manuel Aznar Acedo, exalt directiu de la SER i RNE, i es va reconèixer amb sengles plaques la UNESCO, al seu exdirector Federico Mayor Zaragoza, i a la Unió Internacional de les Telecomunicacions (UIT).