El proper divendres, l’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC) de Girona lliurarà la 26a edició del Premi a la Normalització Lingüística i Cultural, que en la categoria de Personal distingeix l’exdirectora de TV3, Mònica Terribas, per la seva tasca al capdavant de la televisió pública en favor de la llengua catalana.

A banda, en la modalitat d’Entitat es premia Ràdio Vilablareix en reconeixement a “una programació dedicada a promoure els músics que canten en la nostra llengua, a donar espai als nostres escriptors, a fer conèixer les nostres entitats i associacions”.

L’ADAC també lliurarà dos reconeixements a textos publicats a El Punt Avui durant el 2011. En la categoria de millor carta sobre la llengua catalana es guardona 17 de febrer: un any sense TV3 al País Valencià, de Josep Lluís Felipe i Cuyàs, i en la de millor article, Vaga de fam exemplar, de Josep Maria Loste i Romero.

Finalment, el Premi Jove és per al cantautor Cesk Freixas.

L’acte d’entrega dels guardons tindrà lloc a l’auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat a Girona, a les 20.30 h.