La Fundación Grupo Norte ha fet públic els treballs guanyadors de la primera edició del Premi de Periodisme contra la Violència de Gènere, el qual té per objectiu reconèixer aquells treballs que contribueixin a la defensa i la difusió dels valors contra aquesta xacra.

En la categoria de premsa escrita, el jurat ha guardonat la periodista Marta Torres Molina per una sèrie de reportatges publicats al Diario de Ibiza que “expressen de forma natural i divulgativa els problemes als quals s’enfronten les víctimes” de la violència de gènere.

Per la seva part, en la modalitat de televisió s’ha premiat el reportatge El machismo que no se ve, realitzat per l’equip de Documentos TV, de TVE, i en la de ràdio s’ha distingit Laura Otón pel reportatge Prevenir la violencia machista desde la escuela, emès al programa La Linterna de la Cope.

Finalment, el jurat ha decidit per unanimitat atorgar una menció especial al ninotaire José María Nieto, per la tira gràfica Sí; sí es problema nuestro, publicada a l’ABC, per oferir “un oportú toc d’atenció a la responsabilitat que té l’entorn de les víctimes”.

Cadascuna de les tres categories està dotada amb 6.000 euros. Els guardons es lliuraran el proper 10 de juny en un acte a Madrid precedit del debat Mitjans de comunicació i violència de gènere.