La cinquena edició dels premis Memorial Francesc Candel, lliurats aquest dimarts al Col·legi de Periodistes, en la modalitat de comunicació (distinció endegada fa un any) ha guardonat Joan Carles Peris, editor del Telenotícies Cap de Setmana de TV3.

El periodista ha estat distingit per “la gran difusió que ha donat als esdeveniments de la cultura popular i tradicional, solucionant eficientment una absència que el teixit associatiu considerava injustificada i demostrant que es pot fer un noticiari de televisió tan modern i universal com qualsevol altre sense marginar les expressions culturals de base popular”.

Per la seva part, la Comunitat Palestina a Catalunya va atorgar el passat divendres el Premi Esperança a Joan Roura, de la secció d’internacional dels serveis informatius de TV3 i especialista en l’Orient Mitjà. Amb aquesta distinció, que s’atorga per quart any, es vol reconèixer la “solidaritat envers la causa palestina” en el marc de la Nakba, que se celebra el 15 de maig, data en què es recorda l’inici de l’èxode de 1948.