El passat divendres va tenir lloc la primera edició dels Premis Capital de la Sardana, els quals volen reconèixer la feina de persones i entitats que han treballat en favor de la sardana i la dansa catalana. Enguany, aquests nous guardons han premiat entre d’altres Pilar Rahola, 8tv i el Club Super 3.

La periodista badalonina Pilar Rahola ha estat distingida amb la Medalla al Mèrit Sardanista “per la seva tasca de reivindicació i al·lusió a la sardana al llarg de les seves intervencions públiques i col·laboracions a mitjans de comunicació”.

Per la seva banda, els Premi als mitjans audiovisuals ha estat ex aquo per a 8tv, per la promoció que fa de la sardana i la música de cobla amb l’emissió cada matí de l’espai 8 de 8; i les productores Zeba i Amunt pel documental La sardana, dansa nacional de Catalunya?, el qual que es va veure al canal 33 el passat 23 d’abril.

Finalment, el Club Super 3 ha estat distingit amb el Premi a la promoció i difusió per la promoció de la sardana en les darreres edicions de la Festa dels Súpers, amb exhibicions de colles alevins i infantils d’arreu de Catalunya i els tallers d’ensenyament de sardanes que s’hi desenvolupen.

Enllaç a tots els guanyadors dels Premis Capital de la Sardana