L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) ha donat a conèixer tres guardonats de la 18a edició dels Premis Zapping que no són escollits per votació popular. Per una banda, ha atorgat el Premi Especial de TAC als serveis informatius de Barcelona Televisió (BTV) per “la seva completa oferta informativa, basada en un periodisme de proximitat i creador de vincles a la ciutat de Barcelona”.

Quant al Premi dels Grups d’Anàlisis de Programes, la distinció ha estat per a l’espai Sense ficció de Televisió de Catalunya per “oferir una àmplia i variada oferta de documentals de creació i per promoure valors autòctons en aquest gènere”.

Finalment, el Premi Valors d’enguany ha estat per al programa Capacitados, de La 2 de TVE i Ovideo, per “la seva valent aposta per promoure una visió més empàtica, positiva i colpidora de les barreres físiques que ens poden separar”.

Finalistes en categoria local

Per acabar, el TAC també ha donat a conèixer els finalistes de la categoria de televisió local dels premis. Són Nius, de la Xarxa Audiovisual Local; la cobertura del festival de Cap Roig, de Girona TV, i la cobertura de l’incendi del parc del Foix, de Canal Blau-Maricel TV.

Els guanyadors es donaran a conèixer el proper 21 de febrer, quan també es faran públics els premiats de la resta de categories en el transcurs d’un gala al Palau de Congressos de Catalunya.